SALSA VIVALDI
Cheste interessantissime e
utilissime ricete le ha inventade un me grant amì di Codroip.
E jè fate nome cun prodòs
estîfs dal òrt e si po’ doprale dùt l’àn (forsit miôr in unviêr, quant
che scarseggjn les verdures).
Si le dopre in tantes
manieres, sia come semplic condimènt pe pastessute, oppûr gjontant une biele
sedòn tai sugos, tai arrosc e tai ùmis, tes mignestres e tai mignestròns, oppûr
doprale par fa el sofrìt quant che no si ha i ingredièns.
INGREDIENS:
(sufficèns par jemplà qualche vasùt; par vent di pui, aumentà les
doses comunque simpri in te sottoelencade proporsiòn)
1 etto di basili
1 etto di sedino
1 etto di prezzemul
1 etto di sâl fin
2 ettos di cevòle
2 ettos di carotes
mieç etto di ài
un pôc di rosmarìn
PREPARASSION:
Dopo vè lavât bèn les
verdures e son di masanà fines e messedales cul sâl in une terrine.
Lassait polsà par une sornade, messedant ogni tant par che si disfi e
messedi bèn el sâl.
Dopo si invase e cuviergi
cun un fîl di ueli.
Nol covente tignì tal
freezer, parceche el sâl lu conserve ancje par 2 ains in cantine o tal frigo.