MIGNESTRE
DI TALE (Tarassaco par Taliàn)
Le Tàle pui buine a jè chê che crès spontanee tai prâs all’inissi de primavere, comunque prin che fasi le rôse.
INGREDIENS:
Tale
1 kilo
Paste
o rîs
200 grams
1
cevòle
Ueli
d’olive
t.c.b. (tròp chal
baste)
Pelati
1 bòç
2
àsins di ài
Prezzemul
t.c.b.
Sâl,
pevar e un dado.
PREPARASSION:
Lessà le tale par mieç minût.
Soffridi
le cevòle e l’ài tal ueli e quant che l’ài al è sofrìt gjavalu e butalu
vie, quindi gjontà i pelati, salà e peverà e lassà insavorì par qualchi minût.
Dopo
di che unît le tale sminuzzade e une tace di aghe de sô coture..
Regolait
quindi di aghe (le minestre e varà
di risultà avonde dense), meteit el dado, sâl e pevar e a 20 minûs de fin
coture el rîs (o le paste).
Al
momènt di servì, aggiungeit ueli extravergine di olive, el prezzemul tritât e
formadi grattât.