MIGNESTRE DI TALE  (Tarassaco par Taliàn)

 

Le Tàle pui buine a jè chê che crès spontanee tai prâs all’inissi de primavere, comunque prin che fasi le rôse.

 

INGREDIENS:

Tale                     1 kilo

Paste o rîs            200 grams

1 cevòle

Ueli d’olive           t.c.b.   (tròp chal baste)

Pelati                   1 bòç

2 àsins di ài

Prezzemul             t.c.b.

Sâl, pevar e un dado.

 

 

PREPARASSION:

Lessà le tale par mieç minût.

Soffridi le cevòle e l’ài tal ueli e quant che l’ài al è sofrìt gjavalu e butalu vie, quindi gjontà i pelati, salà e peverà e lassà insavorì par qualchi minût.

Dopo di che unît le tale sminuzzade e une tace di aghe de sô coture..

Regolait quindi di aghe (le minestre e  varà di risultà avonde dense), meteit el dado, sâl e pevar e a 20 minûs de fin coture el rîs (o le paste).

Al momènt di servì, aggiungeit ueli extravergine di olive, el prezzemul tritât e formadi grattât.